Friday, March 6, 2009

check up week 33~34

monday...

dis morning, ada appoinment monthly cek up... since i da masuk 8 bulan, so cek upnye every 2 weeks la.. appoinmentnye kul 10.30am so sempat le breakfast dlu kan...

sampai je kat klinik, orang da xbrapa ramai.. mayb ramai da datang awal pagi tadi... ok la tu xde la kena tunggu lelame kan... pas amik no nurse da soh g timbang berat.. guess what, berat i naik 3kg... gile ape.. baru 2 weeks xkan la naik mendadak kan... then i soh nurse tu adjust scale skali lagi (kata klinik gomen, still using old schoolnye penimbang.. hampeh tul). nurse tu ngan selambernye cakap ' cuba awak tengok betul2 kalo saye letak kat cni (sambil adjust scale tu kalo naik 2kg) balance ke tak scale nih??' i tengok n cakap 'ak ah la.. nape dia goyang2??'.. then dia adjust lagi 'tengok ni, da xgoyang kan??'.. haha.. pasrah je la.. memang confirm naik 3 kg... confim merah le dalam buku tu..

heran bin ajaib pun ade.. kuatnye la i makan in 2 weeks time ni.. hehe.. tapi kann las week, d whole week memang le i ade stay kt umah my mom coz abang g kursus.. so mayb time tu kot i MELANTAK bagai nak rakkk.. ye la makan orang masak.. pastu plak xyah wat keje.. my mom plak soh i dok diam2.. mayb la kan.. hehe..

pas amik bp n urine test, time untuk jumpe nurse kat dalam... time ni le kena ceramah sket2 haha.. i xsengaja tau.. pasni i jaga la makan... harap2 berat xde la naik banyak sangat pasni.. kalo bleh xnak le lebey 70kg.. cam susah je kalo nak betul2 slim cam anak dara dlu.. heheh.. then da selesai suma trus singgah kedai beli lauk untuk lunch :D

pas lunch kena la wat magic sket coz my PILs n BILs nak datang kan.. hehe.. dalam kul 6.30pm dorang sampai.. my MIL bawak bakul + sarung bantal + tilam baby.. dia tempah kat kawan dia.. n also tungku kecik comel.. katanya turun temurun arwah mak dia punye.. ok la.. yang penting ade kan.. gambarnye...
*
*
*
*
*
*
*
tungguuuuu... hehe

4 comments:

izuan murat said...

Ala biasala tu imah, k izu pon aritu after dh msk 9bln kn check up every week..a week tgk2 naik 1kg! huhu..kene lecture gak ngan missy..tp b4 that xcukup weight..sabo je la..tp kne jg jgkla..tkt gula tgi plak nti..:)

CikHeNs said...

ello2 bakal ibu~~ :D tak sangka imah ade link blog kite, ni sure keje kak hana ni kan =p
besnye2 nak ada baby... (sampai skrg aini kagum x abis2), eheh!
em,skrg 2-2 dh ada blog, sng la sket nak bertanya kabar & tgk update kan?bes2 =D
take care~~ ^^

AZIMAH said...

aini: hehe.. baru nak blaja 'main' mende nih.. kena la xplore orang pnye.. jangan marah tau :D
tuan pny badan lagi la xcaya ada baby dalam perot nih.. xlama da nak due.. counting days je nih.. doakan kite ye..
tu la.. rs bagus sgt blog nih.. bleh amik tau hal orang hehe..

AZIMAH said...

k.izu: tu la risau plak sy nih.. dlu cam ssh je nk naik.. skrg nih sng2 je naik bekilo2.. hehe.. dasat btol la =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails