Tuesday, March 17, 2009

check up week 35~36

pagi nih nak pegi cek up for week 35-36.. pas breakfast kenyang2 cam besa la, memerut dlu.. hehe.. xsnonoh.. tu pun nak cite ker.. tapi kan, best ape, at least japg kalo timbang, xde la berat nau kan... :D

sampai je klinik, ibu ngandung da xbrapa ramai.. good timing (hehe masuk bakul angkat sindrikk) nurse soh g timbang dlu.. guess what?? my weight berkurang 0.4kg compared to last cek up.. musykil gak la.. xkan la dalam masa 2 minggu xnaik2 kan.. hmm.. makan ok je tahap melantak pun sama je.. hehe.. ari tu kemain naik sampai 3 kilo.. ni kurang plak.. nurse tu pun xkata pape.. xpe kot kan...

** sape tah penah gtau i kalo hujung2 nak dekat2 bersalin, berat badan akan turun sket.. betul ke ek?? anyone ade pengalaman camnih?? help me plizz..

pastu plak amik b.p. haa.. yang ni nurse komplen.. "apsal awaknye bp tinggi sangat ni 134/80? ada darah tinggi ke??" i da cuak dah.. xkan sebab makan nasi lemak tadi?? huhu.. tetiba je peluh jantan mencurah2 (perlu la kan?? hehe)... dia try skali lagi.. huhu sama gak valuenye... then dia kata, "xpe, awak masuk dalam dlu.. japgi kite test skali lagi" fuhh.. lega..

nurse kat dalam pon heran gak.. dia kata kalo asyik naik je pasni awak harus dibersalinkan segera (dats my words la.. hehe.. kalo nurse yang cakap begitu, mau pening suma patient :D) then she tested my bp again n alhamdulillah, da back to normal, 103/75...jantung baby ok.. kedudukan dia pun ok.. da panjang rupenye dia hehe.. no wonder la skarang ni kalo tengah duduk rasa dia cam dok tendang kat rusuk nih.. hoho.. notti ye.. suke ye nak wat mama dia senak sekejap.. xpe.. i know u need extra space inside there.. hmm.. comel le plak.. can't wait 2 c u la dear!!

da selesai suma trus stay kat opis abang coz dia ada meeting.. tadi tu pun abang lari sekejap dari meeting dia.. hehe.. bertuah badan i bos abang xkesah n memahami.. hehe..

2 comments:

izuan murat said...

Biasa tu imah..

k izu pon aritu cam tu gak..

dh masuk 36weeks berat turun naik xtnt hala..hehehe..

d worry..byk kn berehat k..:)

tk care!

azimah said...

owh.. ye ke.. risau sy kalo la teori berat turun means da dkt due tu betol.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails