Saturday, August 15, 2009

introducing...

nak cite panjang2 sure take time kan.. so i think its better kalo i cite base on pictures je la.. enjoy..

introducing.. my little princess..

NAME: NUR ARISSA SAFIYYA BT MOHD FAUZY
D.O.B: 13th APRIL 2009 @ 8.12pm
P.O.B: HOSPITAL SUNGAI BULOH
Wt: 3.0 kg

nama saya Arissa..
tengok ni! saya pandai isap jari...


impressed gile masa ni.. ye la.. baru je lahir tapi dia da pandai isap jari.. shepet je mata dia.. hehe.. cam xcaya je besar ni dok dalam perut selama ni.. Abah dia hari2 komplen perut Mama ni kecik je la.. kat klinik tengok perut orang len besar2 je... kui kui.. pandai Arissa nyorok kan..


ni plak 2nd day.. masa ni misi baru lepas mandikan Arissa.. good je xnangis pun.. baju dia? Mama kena pakaikan sindri laa.. misi tolong mandikan je.. maklumla hosp gomen.. sindri kena buatla.. haha.. seriau gile masa nak pakaikan baju.. Arissa pun relax je.. so Mama dia xde la gelabah sangat kan.. petang tu da bleh balik umah.. kami stay umah Mak Abah kat Sg Buloh.. guess what?! family Abang pun stay situ gak.. dorang sampai dari Kedah elok2 pas Arissa lahir.. yang xbesnya, my MIL buatkan bengkang roti n laksam.. konon2 nak jamu menantu dia makan b4 branak.. tapi xdan.. orang yang xbranak je la yang makan.. sob sob..




ni ialah Abah Arissa.. excited sunggoh da jadi Abah.. yakiin je pegang baby.. sebelum ni sroh pegang Danial time kecik2 dia xnak.. dia kata takut la anak orang.. anak sindri xpe la..


sebelum & selepas

hari ke-10 mak bidan datang ngurut since luka pn da baik n xsakit.. so kalo ikut style orang Kedah, bila tali pusat baby da 'luruh', rambut baby da bleh dicukur.. so alang2 mak bidan datang urut, mintak tolong dia cukurkan rambut Arissa yang lebat tu.. serius cakap, time Arissa botak tu Mama dia ni geli gila nak pegang dia.. nak nak time nak BF.. tah le rasa camne tah.. hehe..



tapi kan.. basib baik la rambut Arissa cepat tumbuh... dalam seminggu tu rambut dia da naik sket2.. so xde la selamanya geli.. hehe.. yang klakarnye.. bila da tumbuh banyak rambut dia, terus 'makan bantal'.. kat blakang xbrapa naik.. kat depan je lebih..



saya, yang suka mengopek.. hehe



stakat ni dlu crita sy untuk hari nih.. hehe.. banyak lagi cite yang nak dishare ni.. nanti la nak korek balik pics.. tata..

4 comments:

HalfBlood Princess said...

Alala comey nyer arissa senyum! kjp je dh 4bln kn?:)

azimah said...

tu laa.. cepat je rasa masa berlalu.. sonok sangat da ada baby ni.. tambah plak skrang ni dia da pandai bebel2.. tah hape dia dia cakap.. kite pn ye kan je laa.. hehe

Suzi said...

salam, alahai comelnya...tahniah azimah dah dpt baby girl.moga hidup azimah sekeluarga tambah bahagia dan ceria....

azimah said...

tima kasih kak suzi.. xsabar rsnye nak ada keluarga besar cam akak.. meriah sungguh! hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails