Monday, August 31, 2009

orang baru...

hehe.. sebelum u all wat assumptions yang bukan, ni bukan 'orang baru' dalam my family ye.. 'orang baru' ni sebenarnya milik Zolyn & Ket.. btw, kalau u all ingat lagi, Zolyn ni ialah my pengapit masa my wedding dlu.. congrats to both of you!!


yesterday, lepas 'pos' Arissa g umah mak (kids below 12y.o. xbleh g hospital skarang ni) me, Abang n my sister pergi la lawat Zolyn kat Hospital Sungai Buloh ni.. n kebetulan, ops janji sebenarnya, Zaharah n her boyfriend, Latif ada jugak.. so apa lagi, memang meriah la suasana bila kawan lama bertemu.. yes! kami berempat(including my sister) da kawan since we're 13years old time form1.. saaaangat la lama.. suka duka sama2.. n most important thing family(inc makcik2 n pakcik2) masing2 pun da sama2 kenal..


ok la berbalik kpada citer asal.. ekceli Zolyn ni mengajar kat Penang while her husband keje kat PJ.. so selama dorang kawen ni, dorang jadi 'laki bini jarak jauh la'.. nak dijadikan citer, since school holiday da start, Zolyn (minggu ni patut da masuk week 37) dengan selamba badak datang KL kononnye nak sambut puasa ngan hubby dia.. kalo datang dok setempat xpe la jugak.. ni sempat lagi pegi balik umah mak mertua dia kat Melaka.. hari Selasa lepas dia sms me bgtau ada cam air apetah kat panties dia.. oitt!! me da terjerit2 da.. kol dia soh pi spital cepat2 le.. coz, me pun dlu camtu gak...(nanti la bila free2 me cite balik my bersalin experience.. dush2 da basi daaaaa).. tapi dia kata "xsakit pape pun, tunggu sakit la baru p".. adoila.. rilex sungguh dia ni.. dahla baby 1st.. xtau cara lagi kan..


setelah penat agaknya dengar me dok bebel2, Khamis pagi dia pegi cek, guess what, da terbukak dah pun beberapa cm.. terus kena tahan la... las2, pas kna induce 2x xjalan gak, dia kna czer pada tgh hari Jumaat.. then lahirla seorang puteri yang comel nih.. another girl in d club.. wah! Danial ada 2 aweks laa! hehe..



inilah dia ALIANA BATRISYA



masa kami sampai, dia tengah 'berjemur'


inilah dia hot Mama... ops, xcluding Zaharah ye.. dia dah geram2 tengok baby.. ye la ari tu datang tengok Arissa.. dia kata paling lambat hujung tahun depan nak kawen.. hehe.. moga dipermudahkan urusan.. last year time raya mak dia da bising2 kat kitorang sroh nasihat anak dia kawen cepat2.. hehe.. sabar la makcik, dia nak kawen le tu.. lambat sket je dari kami.. hehe..



my sis, Zaharah, me n Zolyn


tepat pukul 2pm makgad da halau sroh kuar.. hehe.. to Zolyn n Ket 'Welcome to d Parents Club'!! raya nanti, kami p kacau Zolyn n baby...

2 comments:

HalfBlood Princess said...

Tahniah utk kwn imah!:)

azimah said...

hehe trima kasih, kata kawan imah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails