Friday, September 4, 2009

Acha...

ni bukan site nak cite pasal Acha Saptriasa ye kawan2.. hehe.. ni crite pasal Danial and Arissa.. sambil dok menaip ni mata dok layan Nur Kasih.. best cite tu.. jalan crite hidup n membuatkan tiap2 Jumaat dok tunggu.. so bajet la brape lama nak siap entry ni kan.. hehe.. ok back 2 d story..

a few weeks ago (hehe bajet la cite da brape minggu wat pekasam kan..), kami balik Sg Buloh.. saje jalan2 kan, hujung minggu la kate, xjalan xsah.. masa kami sampai Danial dok main2.. nampak je kami masuk, terus dia datang jerit "Acha! Acha".. ye, dia panggil Arissa 'Acha'.. rindu la tu lama xjumpa.. letak je Arissa kat bawah, terus dia sayang cium pipi Arissa banyak kali.. so comel.. budak kecik pun tau rindu, tambah lagi kite yang tua ni kan..

umur Danial dah 1thn 2 bulan.. uii.. lasak xhengat dia tu.. tapi still xbleh jalan lagi.. tatih2 gitu je.. dia lagi suke merangkak.. laju sungguh.. kalo kite g dapur, dia pun sebok je ikut.. kalo tengok orang makan, semua nak.. kalo orang wat2 bodo je, dia jerit kuat2, "nakkkkkkk" haha.. lagi satu dia cukup pantang kalo orang amik apa yang dia tengah main, confim jerit sampai cam nak pecah tlinga kita.. hehe n d best thing, he also called me Mama.. agaknya dia still confuse kot, dia ni muka sama cam mak aku.. pernah satu hari tu, me n my sister dok dekat2, then tanya dia, "Danial, Mama mana?" dia tengok kitorang ngan muka confuse pastu gelak2.. heran agaknya, mama dia ada 2.. nanti Arissa pun camtu agaknye..

btw, ni ada few pictures Danial cium Arissa.. sayang bertukar jadi geram.. dia geram tengok mata Arissa kot.. layannn..



senyum baikk punya...

*
*
*
*
*


Achaaa...

*
*
*
*
*


haa! dapat pun...

*
*
*
*
*


mission accomplished!


4 comments:

HalfBlood Princess said...

hehehe cute...

oh ni la ank kkk kembar ima ehh, tah2 bler Acha ;) bsr nti muka dia pon lbh krg je kot ngan Danial kn!:D

azimah said...

ak ah.. ni la anak kakak.. haha..ye ke? ada la kot nanti sama sket2 kan.. tu pun kalo gen mama dia sama2 kuat, kalo ikut gen abah, da xsama dah.. =D

adlinahusaini said...

la imah!!! hihihi best2 akhirnya ada gak skul mate dlm bloglist..apa habaq? bb lahir berapa hb? comey sungguhhhhhhhhhhhhhh

azimah said...

tu ah.. dok cari2 schoolmate gak ni.. rasanya, depa tunggu ada baby cam kite baru nak wat blog kot.. haha..

baby lahir 13/4 ri tu.. tima kasih.. anak ad pun apa kurangnya.. siap ada lesung pipit tu .. memang anak mak sungguh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails