Thursday, September 3, 2009

Arissa @ 4 months

sori la dear.. Arissa nak dekat 5 bulan baru Mama wat entry nih.. hehe.. seriusly, currently, i'm enjoying staying at home tengok my doter membesar.. sronok sangat tengok keletah dia.. da pandai wat macam2..

ok la, stret to d point, ekceli me nak citer pasal progress Arissa stakat hari ni.. Arissa da bleh meniarap dah sejak umur 3 bln 3 mggu.. masa tu kami memang teruja tengok Arissa da pandai pusing coz b4 dis Arissa asyik pusing half way je, xabis pun... tapi dat nite, Arissa betul2 da meniarap! suprisingly, Arissa xcepat penat pun.. rilex je agkat kepala then pusing2 tengok orang.. hehe.. my Mak kata selalunya baby kalo baru meniarap xbleh angkat kepala lagi, tapi Arissa da bleh. good job dear! bila da meniarap tu mula la nak jilat2.. hmm.. ni yg Mama elegik nih..



time 2 bulan..
agaknya dia dok pk, bila la nak bleh pusing



finally! berjaya akhirnya..
(muka bangga xhengatt :D)


lagi satu hobi Arissa adalah hisap jari.. memula time kat umah Tok(nenek loghat Kedah) Arissa masuk ibu jari n jari telunjuk je.. then bila balik umah kite Arissa masukkan semua jari tangan kanan dalam mulut! haiyoo.. semua jari tu nakk oii.. then last week, Arissa da stat isap jari tangan kiri plak.. stat ngan ibu jari n jari telunjuk gak.. haha.. meleleh2 air liur dia.. tapi kan, sedey je.. Arissa cam tau2 je Mama pegang camera, mesti dia 'behave' tarik balik semua jari tu.. hihi.. sooo cleverrr haa?! so xsempat la nak snap gambor dier..

hikhik.. ni lagi klakar, kalo Mama hulur muka nak sayang Arissa, tangan dia mesti pegang hidung Mama.. nape shayangg? idung Mama besar ye.. i know la.. sob sob.. setiap kali pakai pampers, tangan tu sebok je dok tarik2 pampers tu.. oo da pandai nak bukak ye... pastu plak rajin je dok belek2 socks dia.. dok tarik2.. jangan makan kaki dah le.. hehe.. orang tua2 kata, kalo anak dok makan jari kaki, nak dapat adik!! huhu.. awal lagi le sayang.. kasi la can Mama main ngan Arissa puas2 dlu.. lagi pn perasaan neves kat LR pun xilang lagi nih.. hehe

lagi satu skarang ni Arissa da pandai sembang2.. kalo ngan Abah, siap jerit2 lagi.. excited sungguh.. ari tu sempat gak la record dua branak ni dok borak.. so sweeeet.. Mama rasa Arissa ni cakap cepat le.. hehe.. tapi nak gak jalan cepat2.. bleh pkai baju kurung time raya (apa kes?? cam xde kaitan je.. hikhik).. yang paling wat Mama cair ngan Arissa ni, bila Mama panggil je senyum2.. bangun tido je senyum2.. nak mandi2 senyum2.. hmm.. camne la Mama nak tinggal (in case kalo tetiba kena keje..)

k la.. dats all for today.. Abah dah balik terawih tu.. 'moreyy' time!!


we love u so much!!

2 comments:

adlinahusaini said...

bb ad tak boley meniarap lagi..baru je masuk 4 bulan..dia boleh pusing half je..then ad twist sket kaki dia tlg dia meniarap..dr kata bdn dia berat sbb chuby..
cuma kepala dia memang dari 10 hari dah boleh tegakkan, so sama la dgn acha, bila meniarap tu keja nak menjilat je, tilam pun nak jilat
kuat sembang aisy tu..
daddy dia lalu sure tegur, ad lalu wat tak tau je hihi
ad balik kedah khamis mlm ni

azimah said...

sama la anak dara kite yang sorang ni.. mulut tu xberenti2 dok membebel.. haha.. tu ah, dia lagi suka ngan abah dia laa.. mayb abah dia rajin layan dia time mama dia wat keje kot kan..haha.. lawak la dr tu.. badan chubby susah pusing ek??

awalnye balik kedah.. nak lari jam ke?? kami plan balik jumaat pagi.. tapi xtau la kan kalo tetiba balik kamis malam gak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails