Thursday, October 22, 2009

En M!! syoh syoh p jauh-jauh

heheh... stelah puas menskodeng blog orang, skarang tibalah masanya kite berblog... untuk pengetahuan semua, En M tu bukan my new boyfie ye.. nak mampos kena pelangkung ngan En Fauzy?? try le kalo brani.. hikhik..

insyaAllah, kalo xde masalah pape, hujung bulan ni kami sekeluarga akan berpindah masuk rumah baru aka rumah sendiri.. alhamdulillah, pasni no more bayar sewa.. hihi.. since nak kena pindah, Pn Azimah le nak kena kemas benda2 kecik ni kan.. En Fauzy kata barang besar2 n berat2 dia akan setelkan.. ok la tu.. benda kecik2 tu termasuk la packing pinggan mangkuk n baju bajan (kalo cikgu BM baca ni mau soh amik SPM skali lagi.. hehe).. ni yang membuatkan En M bermaharajalela nih.. MALAS sungguh nak belek n simpan satu2.. kalo xpack betul2 kang pecah time pindah nanti lagi le nyesal..

sayang woo.. suma pinggan mangkuk cawan gelas hadiah kawen ari tu.. xpenah beli pun.. huhu.. so terpaksa la jugak wrap satu2.. luckily masa mula2 pindah sini semua hadiah kawen xbuka semua, so barang2 yang stil dalam kotak tu da selamat dipos ke rumah baru last Monday.. skrg ni tinggal barang2 yang dok pakai hari2 n balence2 yang dah terbukak dlu je la nak kena pack.. barang2 plastik eg bekas makanan n tapeware bleh campak dalam plastik sampah yang itam tu je, then ikat.. hehe.. confem xpecah..

baju tok sah cakap la kan banyak mana dah.. nak dekat 2 tahun dok umah ni.. yang ni renyah sket.. nak kena asingkan balik yang nak pakai n jarang2 pakai so dat in case kalo xsempat kemas betul2 nanti, tau la nak cari dalam kotak mana kan.. hehe.. baju yang dah rasa xmuat tu (hehe me stil simpan baju zaman dok hostel dlu, zaman badan solid molid) ingat nak letgo je la kan.. tu
pun kalo orang nak.. kalo x, dok dalam kotak diam2, sampai satu tahap stor da penuh nanti, pandai2 le cari jalan.. hehe..

to be honest, ekceli me neves gak nak masuk rumah baru ni kan.. ye la, nanti akan ada environment baru, jiran2 baru.. perasaan takut pun ada gak.. for me la kan.. untuk Abang, dia ok je.. yang penting every weekend, petang2 dia stil bleh main bola ngan geng2 umah lama ni.. rumah baru ngan umah yg dok skarang ni xde la jauh sangat pun.. hehe..

last Saturday da pegi basuh umah.. lap tingkap, mop lantai, lap sliding door, potong rumput.. banyak benda gak nak kena buat sebelum masuk umah baru ni.. nasib baik Abah n adik2 sudi nak tolong.. kalo kami berdua je, alamatnya hujung tahun le baru bleh duduk umah baru tu.. kata hujung minggu je free kan.. hehe.. Arissa plak cam paham2 je Mama n Abah dia nak kemas umah, dia punya la sedap tido.. orang bising2 pun dia xheran dah.. mayb sebab sejuk kot, tingkap n pintu suma bukak, angin sepoi2 bahasa lak tu..

then petang tu gak, kami sefamili pegi umah adik mak kat sg besar.. g raya + wat bbq.. ada ayam, kambing n ikan keli bakar.. nyum nyum.. sedap gile.. me bantai banyak gile kambing bakar.. nasib le xde darah tinggi.. haha.. kalo x confem padam time tu gak.. nasib baik gak Arissa xde cirit.. ye la kan me makan benda panas, takut gak dia yang dapat tempias.. me prasan gak, kalo makan cili yang xmasak eg sambal belacan, Arissa mesti kerap poo poo.. dats y ibu2 yang BF memang kena tgk gak apa yg dimakan.. (me kadang2 belasah je.. hihi)..

ok la, da ngantuk.. lenkali citer lagi ye.. tata


5 comments:

HalfBlood Princess said...

SLmt bpindah..
pnt sgt pdah2 ni. umah ktrg smp skg xabes2 lg unpack! hehe.

So take it easy, dear..:)

P.S Arissa already on solid now ye, mst mama dia rajin masak mcm2 ni.

azimah said...

haha.. kalo ikut ati mmg malas nak pindah2 ni.. tapi nak masuk umah sindri kan, gagahkan jugak le.. cam dok hostel dlu la kan, every year abis sem 2 kna tkr bilik.. hehe.. penat gile skali kemas, penuh kete.. haha

ye, Arissa da stat solid.. tapi sy xbagi bubur nasi lagi.. br berjinak2 ngan nestum.. ingat nnti nak dkt 7 bln br bagi dia.. hehe.. time tu nnti kna la msk lebey2 coz mama dia ni mmg hantu bubur.. silap2 kang, mama dia makan bnyk lagi dr anak.. haha

HalfBlood Princess said...

oo suka bubur ke. ok apa, slim sokmo la awk. hehe.

nk email add...:)

azimah said...

xde maknanya jd slim.. mende lain pun saya bantai gak.. haha...

haa.. br nk tnya nape blog xbleh bkak.. oo wat invited readers ek.. ni emel sy..
ima2112@gmail.com

HalfBlood Princess said...

Aah, nti baca reason y akk tpaksa private kn blog akk k.:)

Ok, jp lg akk nvite. thnx..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails