Wednesday, December 16, 2009

Arissa @ 6&7 months

okey ye.. huh.. excited sungguh nak stolimoli since internet da ok nih.. haha.. firstly nak update progress Arissa..

so far, Arissa da bleh merangkak 5-6 tapak dah.. memula dulu dok angkat montot je.. skarang dah confident dah menapak.. cuma kalo terasa ditinggalkan, dia akan menyulur.. lagi laju.. hehe.. lagi.. Arissa skarang suuuuuuka sangat memanjat n berdiri.. pantang nampak Mama duduk or berdiri mesti dia datang dekat n berdiri jugak.. dah le tu, siap lepas sebelah tangan... amboi anak dara ni.. berlagak sungguh! macam le awak tu da bleh berdiri dengan stabil.. seriau je tengok.. duduk bersimpuh plak menyenget je.. haha.. kalo melutut, mabeles, tegak je..

her first word! of course la 'babah... abahhhh' .. hurm.. kejam sungguh.. bangga je Abah dia.. tapi skarang da pandai sebut 'mama.. maa' tu pun kalo tengah nangis or xsempat kejar Mama.. haha.. lagi satu, Arissa da pandai sebut 'mamam'.. very good dear.. asalkan nampak tin biskut je dia sebut mamam.. kalo nampak orang ngunyah pun dia sebok datang dekat sebut mamam.. pandai sungguh!

hobi dia skarang tepok tangan.. kalo sroh tepuk, or nyanyi 'pok amai-amai,' dia pun terus tepuk tangan dia.. mulut tu pun bising je.. konon2 nyanyi sama la kan.. kalo dengar Mama nyanyi 'twinkle twinkle little star' or 'abc' dia terus gelak2 n sengih2 excited.. bagi baby, suara ibu diorang le paling merdu.. tapi kalo masuk AF, haha awal2 lagi da kena keluar kan.. ;D Arissa jugak da pandai babai.. tapi guna tangan kiri.. kidalkah my doter ni?? hurm.. kena check balik ni.. lagi satu, Arissa pantang tengok Mama dia ni lipat baju.. dia pun nak 'tolong' jugak.. yesss! tolong sepahkan.. serius, jangan la lipat baju depan dia, nanti dia datang, angkat then goyang2 baju bagi terbukak lipatan.. huh.. notti sungguh...

Arissa da pandai tengok tv... dia minat iklan je.. haha.. iklan yang dia minat, iklan tv3 yang 25 years tu.. yang ada sebut nananana.. kalo tengah main, bleh berhenti tengok iklan tu.. lagi satu, bubbles purple kat ntv7.. dia sangat suka.. tah apa yang best, xtau la..

tapi tu la, skarang ni Mama dia ni tengah pening kepala dok pikir.. Arissa xbleh kena tinggal langsung.. kalo dia xnampak Mama, serius dia nangis macam orang cubit dia.. nangis siap kuar air mata plak tu.. pening dok pikir nih.. camne la nak wat bagi dia ok.. kadang2 Mama nak poopoo pun bleh terbantut.. hehe.. masak lunch?? da jarang sangat dah.. dia nak orang duduk dekat dia je.. tengok dia main.. anyone, ada cadangan how to solve this problem??

3 hari lepas, Arissa da 8mos.. cepat sungguh masa berlalu.. last week timbang dia 6.8kg.. ringan je kan.. tapi ok la, tiap2 kali timbang berat mesti naik... Mama pun hari2 suap bubur nasi.. semoga membesar dengan sehat sejahtera ye my dear.. luv u so much!!


Arissa melaram dengan kereta Abang Danial...

4 comments:

adlinahusaini said...

ala bestnya dah pandai sebut2 :D

azimah said...

hehe.. baru bleh 2 3 words.. harap2 dia bleh cakap cepat le.. bleh wat teman sembang.. ;D

HalfBlood Princess said...

Commey Arissa, mcm mama dia jer..:D
wah byk dh progress arissa ye..dh leh pgil mama lg tu..iris blum pgil umi, ssh kot dpd babah...hikhik..takpela, dh biasa. zahin pon sama lmbt tp klu nanges pgi eemme..ummi la tu dia maksudkn.:P

azimah said...

hehe.. ok la tu ada gak bunyi 'mii' kan.. tetiba sebut 'buu' lain la plak kan.. hehe.. cousin saya pn sebut 'ammi' time kecik2.. da umor 2 3 tahun baru sebut 'ummi'

oh Iris pn bleh sebut babah dlu ek?? haha.. memang baby senang sebut 'babah' agaknye kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails