Monday, January 11, 2010

bertuah ke, bawa tuah??

pernah tak suatu hari tu awak semua jalan2 kat mall.. then nampak satu kedai yang xde customer.. apa yang main kat fikiran korang ek?? adakah kedai tu xfamous, mahal sangat ke barang kat kedai tu sampai xde orang nak pergi?? hmm..

me nak share story ni.. xtau la me yang bawak tuah or ape.. hish perasan sungguh! suatu hari me n Abang pergi la MidValley.. niat di hati nak cari barang2 baby kat Mom'sCare.. then bila sampai tengok2 xde customer langsung.. dok terpikir jugak, hmm xde sale kot tu yang xde orang kan..

kami pun masuk jugak la sebabnya kami memang dok cari baju yang memang dah di aim kat MC OU.. beberapa minit kemudian, ramai plak orang datang serbu MC.. kami memang terkejut gila.. sampai kan promoter dalam kedai tu xcukup tangan nak melayan... me dengan Abang da gelak2.. kami bawak tuah ni tuan kedai.. bley bagi diskaun lebey tak?? haha..

serious banyak kali dah jadi camni.. ada skali tu kedai majalah kat KL Sentral.. memang sah2 tempat glemer, tapi satu hari tu xde orang. bila me masuk je dok belek2 majalah, ramai plak la yang datang.. siap beratur panjang nak bayar.. hmm.. pelik2.. adakah me bawak tuah untuk kedai tu or me yang bertuah memiliki 'ability' tu.. haha..

dah dah Pn Azimah.. udah2 le perasan.. anak da nangis tuuu.. ;)

3 comments:

Mrs. Ishamizu said...

it's ok, i understand sbb akk pon mcm tu jgk..haha..my nenek n my mom salu ckp akk ni dr kecik muka rezeki..dulu2 mak/atuk ckp mcm tu biasa je..tp lme2 kite notice seniri..cth bler gi kedai mkn. mula2 lengang tade org(ktrg mmg suka kedai yg lengang so that the service might be faster rite) tp pas2 tu ya Allah ramai plak org dtg..rasa mcm ah sibuk je la derg ni..hehe...

nway bagusla kn ima, klu kte ni btul2 muka rezeki..kte harus bsyukur kn. may be kte pon turut bawa rezeki pd org laen. :) so in conclusion, btuah jgk la suami n ank2 kte kn!:D

azimah said...

haha.. baru ima tau.. ima bkan perasan haha.. oo k.izu pn sama ek.. haha.. kalo camtu jom bukak kedai sesama la.. confirm ramai datang singgah..

haha.. tu la sy berharap muka rezki ni berterusan la kan.. supaya orang2 disekeliling kite akan dimurahkan rezeki selalu.. amiin..

adlinahusaini said...

best2 mcm tu sila mai home beauty salun add, so lagi ramaiiii clients hihiih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails