Thursday, January 7, 2010

new present to our 'hot' bedroom

kelmarin, Abang bawak balik 'hadiah' dan beberapa technician ke rumah.. hehe.. ye, hadiah tu adalah aircond cap Panansonic..

seriously, me xsuke sangat aircond ni.. sebabnye me akan mudah selsema dengan teruk sekali on the next day.. tapi, demi kasih seorang Abah untuk anak perempuannya, ku turutkan aje la.. Abang slalu kutuk my hidung ni.. dia kata baik anta kedai wat overhaul.. kejam sungguh.. huhu.. penangan resdung kot kan.. lagi satu, kannye nak berlagak kan, tapi kan Arissa tido xlena sangat tambah2 kalo musim panas.. tu la kelemahan rumah batu.. kalo rumah kayu, malam tido sejuk je kan.. dalam 3jam, siap pasang semuanya.. Abang, pasni kalo balik kampung musim panas plak, pandai2 la Abang tidokan Arissa ye.. hehe.. dah le umah Tok n Wan Arissa dekat dengan laut..

xsabar nak tengok bil eletrik hujung bulan ni.. kenapa?? sebab nak tengok la teknologi inverter dia bleh pakai ke xbleh pakai.. haha.. bil air, Alhamdulillah setakat kerajaan baru perintah ni, bil air free je (1st 20m3 kan free).. jeles orang Kedah baca ni.. haha

tapi kan, serious Abang memang nampak la sayang sangat kat Arissa.. kalo g shopping kat bahagian baby, kalo ada benda yang comel kat mata dia, suma dia nak beli.. contohnye, baru ni kami dok cari2 cup air yang ada 2 handle tu, isk orang panggil apa ek? lemah sungguh.. me da jumpa dah cup brand Pureen.. Abang belek, dia kata xnak la, cari yang len.. dia pon sibuk2 cari.. tetiba Abang datang kat me tunjuk cup yang dia jumpa.. siap cakap "haa.. yang ni la Abang dok cari.. tengok ni, siap ada tutup kat tempat minum.. nanti Arissa tiba2 tuang xde la tumpah".. huhu, bleh tahan concern kat anak dara dia sorang ni.. xdapat bayang kalo anak dara dia ni da besar, nak ada boifren.. silap2 dia selidik bf Arissa macam inspektor polis.. haha..

ok, dah le.. nak lunch ni.. now you get it right.. sila betulkan pemahaman anda.. hehe.. hot di sini xbermaksud lain selain dari bermaksud panas.. hehe..


gambar ihsan en. google

4 comments:

adlinahusaini said...

umah add bil electric +/-Rm100..tp tak de la pakai inverter bagai..pakai brand apa ek..mitsubishi hihihi
tak dapat mitsubishi evo, dpt aircond pun jadilah kehkehkeh

tp btui la,aisy pun sama, tido bawah sure tak lena,tido kat master bedroom sampai kena kejut minum susu br bgn tp mata tak bukak

seb bek umah tok jitra pasang aircond,so blk kg tak de la masalah sgt bila nak tido

pasal foundation stick tu ok imah..ina ada reply komen imah tu..lets check it out :D

HalfBlood Princess said...

wah bestnye....abg isham nk bli jgk tp xbli2 sbb risau kot2 tupp2 dia kene pi smbg PhD plakk..dia kata nti rugi duit dia klu bli last2 kne tgl 3thn xpki...tp tak pegi2 smbg pon lg....hehehe...akk xkisah tade air-cond sama la cam ima tp depa ni yg sume tak thn pns..salu jek merungut pns..huhu...

azimah said...

Aisy pn sama ek.. haha ingatkan Arissa sorang je yg camtu..

ok la tu Ad bil +-rm100 je.. hehe.. kata mitsubushi kan.. kot2 la laju cam kete smpai 2 3 ratus hehe..

azimah said...

k.Izu.. so skrg ni postpone la ek nak pasang ekon?? a.Hisham da dapat offer tu.. hehe..

xpe Zahin n Iris sabar ye.. xlama dah nk pegi obersee.. nanti bleh rasa original ekon.. free lagi tu.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails