Monday, January 11, 2010

pulut durian...

yummy! tu je yang dapat digambarkan.. haha.. bagi orang Utara maybe pulut durian tu dah biasa makan.. bagi yang xkenal apa itu pulut durian, sila gunakan khidmat en google ye.. hehe..

last Saturday balik Sg Buloh n malam tu Abah tanya nak makan apa.. me dengan selamber je cakap nak makan pulut durian.. Abah cakap nanti le dia cari kat pasar malam Paya Jaras.. nasib le nak ada pun coz skarang ni bukan musim durian..

xlama pas tu Abah kol umah cakap dia jumpa durian n sroh masak pulut.. yes! haha dapat gak makan pulut durian.. no no no! me bukan mengidam ye.. actually me da berjangkit dengan Abah.. dia memang hantu pulut.. sebut je la pulut hape pun, pulut mangga, pulut pisang.. semua kami sapu.. haha.. tetiba terliur jap..

pulut durian ni makan sekali dengan santan.. bleh gak nak gantikan dengan susu, tapi santan lagi sedap.. susu plak kalo makan dengan pulut pisang.. hmm. tapi kan, nak bagitau satu rahsia ni.. Abang makan pulut durian dengan tabur gula sket.. mula2 dlu kami memang gelakkan dia.. then mak cakap arwah moyang kami pun makan camtu gak.. haha.. ok fine! no more gelakkan Abang..

my auntie pnya style plak, dia akan buang biji durian siap2, then gaul rata pulut, durian n santan.. kesimpulannya terpulanglah kepada setiap individu nak makan camne.. hehe.. yang penting, semuanya masuk perut =D




3 comments:

kenwooi said...

it's yummy =)

kenwooi.com

Mrs. Ishamizu said...

hehehe, it looks so yummy when it's written like this, ima...tp kn k.izu xpnh mkn, dn tkt nk cuba..padahal mak, nenek n adik rasanya MIL pon mkn jgk pulut durian ni..dgn nasi, santan n gula tu la...:D

azimah said...

kenwooi~ yup! finger lickin good rite =D

k.Izu~ try le.. sangat sedap! mula2 makan, jangan letak santan banyak2, takut nanti muak.. sekadar basah je.. oo family k.Izu makan dengan nasi ke?? bleh jugak tu..

xpe nanti musim durian datang rumah sy tau, sy buatkan.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails