Wednesday, January 6, 2010

tetamu pertama di tahun baru

first entry ni.. hehe.. on 1st Jan baru ni, seperti biasa kami x kemana2.. alasan hari Jumaat n Abang excited nak gardening (tanam pokok buah2an~ mangga, longan n gajus)..

on that day, my two besties zaman sekolah menengah datang menjengah.. Am n Zaharah masing2 dari Bukit Jalil n Seri Kembangan datang berdua, boyfren memasing xbawak.. alasan, senang nak bergosip hal orang pompuan.. hehe.. to be honest walaupun masing2 dok dalam Selangor, tapi kami kannye selalu jumpa pun.. susah sungguh.. maklumla masing2 da ada komitmen..

apa yang pasti, seronok sangat diorang datang umah.. macam last year masa kat umah lama, kami siap masak together2 lagi.. haha.. kali ni me masak siap2 spagheti jamu diorang.. sebabnya diorang kata xnak dok lelama coz pas solat Jumaat nak kuar dating.. tepat 1pm diorang da terpacak kat depan pintu rumah.. time tu Abang da siap2 nak pegi solat dah..

Arissa macam biasa la memula xnak kat auntie2 yang hot tu.. hehe.. then da lama2 nak la kan coz auntie2 tu pakai baju lawa2 n pakai tudung... jangan xtau Arissa ske je kalo orang pakai tudung coz dia ingat nak g jalan2 la kot kan.. ish ish ish.. sapa ajar tah..

borak punya borak memang xsedar masa jalan.. diorang asalnye plan nak balik awal xjadi le plak.. tunda date malam.. nasib baik ada kuah kacang n buah epal.. sambung makan lagi.. hehe.. Abang pas lunch trus keluar gardening plus katanya xmo kaco orang pompuan bergosip.. cuaca plak mendung je syokle nak bercucuk tanam..

tapi kan, borak kan main lama, tapi lupa le plak nak snap gambar.. huhu punya le sonok bersembang.. kul 6pm baru diorang bertolak balik.. tu baru 3 orang bertemu.. xcukup 'korem' lagi tu.. ada Zolyn n my sister baru le meriah kan..

lepas diorang balik Mak n Abah plak datang.. hehe.. tetamu di tahun baru kan.. Alhamdulillah..

time kenduri Zolyn Dec'08

2 comments:

adlinahusaini said...

bestnya :)

azimah said...

ad! free2 nanti datang le umah imah.. bleh temukan anak dara dengan anak teruna ad tu.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails