Friday, February 5, 2010

Tesco Rawang... 1st impression

Sabtu lepas, kami bertiga pergi ke Tesco Rawang.. niat di hati nak tengok jugak la Tesco baru ni kan.. since da lama bukak, mayb orang xbrapa ramai..

kami datang dari arah Bandar Rawang.. dari jauh nampak ada la kereta Q di traffic light.. nak tau nape Q panjang? sebabnye traffic light tu sekejap sangat.. 3-4 biji kereta je sekali lalu.. dah la jalan utama.. xpatut sungguh..

bila nak parking, luckily senang la dapat.. sebab ramai yang nak pusing2 parking kat outdoor. kami dok aim nak park kat tempat yang ada lambang 'family n stroller' tu. hehe (maap le xreti nak describe..). tapi xsempat sampai, dah ada orang nak keluar, so tunggu je la kan..

then, bila da parking, bermula la sesi terjah.. opss kejap.. kami pergi lunch dlu kat KFC.. Arissa da lama 'padam' since naik kereta lagi.. dia memang camtu, kalo bangun pagi lepas breakfast xtido, dia mesti akan tido sebaik sahaja naik kereta.. best kot ada aircond, then Mama dia peluk plak kan.. hehe.. time makan pun dia dok tido, x heran pun orang dok bising2 tu..

then kami dok tercari2 eskalator nak naik pegi pintu masuk pasaraya.. surprisingly, masa nak amik troley, semua da xde.. n ramai orang tgh q tunggu trolley.. sekali datang sket je, orang da berebut2.. kami xsempat amik.. tunggu lagi.. lama jugak, then Abang ajak masuk terus.. then me cakap la, "Abang, hari ni Sabtu la.. no plastic bag.." demm.. mayb sebab tu le trolley xbanyak, suma angkut barang2 bwk pegi kereta.. kalo x mesti kena bayar 20sen untuk 1 plastik kan.. then Abang decide, "kita beli barang penting je la.. " me pun ok kan je.. tapi kan, me sakit hati gak la tengok ada 1family tu bawak 2 trolley, 1 untuk barang, 1 lagi untuk angkut anak2.. huhu.. patut ke xpatut eh rasa camtu?? k la.. think +ve, kesian mak pak nak beli barang, anak 2 3 tak tercontrol kalo biar jalan2 dalam pasaraya besar.. huhu..

bila masuk je, kepala otak tetiba jadi serabut.. orang ramai 1 pasal, barang kat rak pun banyak xde.. hello.. barul pukul 3pm ok.. geram pun ada tau.. kami memang terbantut la nak membeli, terus letak bakul balik.. mayb sebab nak CNY kan.. xpun ramai orang angkut barang2 yang dikhuatiri harga naik menjelang CNY nanti?? huhu.. tapi kan, me nak salahkan pihak Tesco gak, nape la x top up balik je barang2 yang xde tu? kata weekend bukak sampai pukul 1am, baru pukul 3 barang da clear.. k la.. pk +ve jap, mayb management baru.. pekerja suma baru2.. xtau lagi nak hadapi situasi macam ni.. satu lagi susunan barang2 dia cam pening sket.. tah le, xtau nak cakap camne, tengok sindri baru tau kot.. n yang penting, physically, Tesco ni cam kecil sket kalo nak dibandingkan dengan Tesco Mutiara Damansara.. mayb sebab tu la kot, nampak crowded kan..

xsampai 1/2 jam kat dalam tu, kami 2 terus balik.. tah bila nak pergi Tesco tu lagi xtau la.. mayb pergi weekdays or bukan time2 kemuncak spt CNY, raya n etc.. so itulah pengalaman pergi pasaraya untuk masa yang singkat.. damn it! i can't believe it! kena masuk AZIMAH's Book of Record ni.. haha.. adios..

2 comments:

Himmat Singh said...

Haha...hello....I see the Tesco bulding at the entrance of Rawang everytime I go there to visit my grandparents.

It has come up very fast I must say. Looks big but I havent gone in and explored it yet. :)

azimah said...

hi..
its true.. i think it took only less than a year from a small bushes to become a not-so-big building.. haha..

the truth is, look big from the outside but small fr the inside hehe.. go try n xplore lah.. =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails