Thursday, March 25, 2010

quick updates

alhamdulillah time kami sekelurga kat kampung, Arissa sihat2 je.. xdemam ke selsema ke.. banyak benda nak cerita sebenarnya.. kata seminggu kat kampung kan..

tapi bengang at the same time sebab cabel camera hilang le plak.. geram betul.. slot memory card kat laptop ni pun ngada2 jugak.. dia xnak detect.. kalo detect dia sroh format mcard ni.. gila hape.. pening kepala dok fikir mana la letaknya cabel camera ni.. adakah itu tanda2 awal patut tukar ke dslr?? haha..

balik sini hari Sabtu lepas.. Ahad wat laundry n prepare barang2 Abang sebab Isnin n Selasa lepas dia pergi JB n Singapore.. n macam biasa la, Arissa and I kena stay kat SB..

and again today, maybe malam nanti kami akan ke SB lagi sebab esok Abang akan pergi PD sampai Ahad coz ada pameran and pasal kerja.. ingat nak ikut tapi maybe program Abang sampai ke malam n dia pergi dengan ofismate dia.. kalo diorang bawak family jugak ok la, at least I ada gak kawan n xde la boring sangat kan.. tengok je la nanti.. Abang balik kerja japgi tau la..

ok, tata~ nak sambung kemas barang.. c u next week for the next entry =)

7 comments:

Mrs. Ishamizu said...

Eh samalah tajuk n3 kte kalini..hihihi..Alahai kesiannya..mcm mn bley hlg cable tu..xdpt la tgk gmbr2 cuti kt kg ni? Btw, beli jgn xbeli dslr..gmbr cantik gler..bley bljr teknik fotografi mn tau nk jd fotographer ke..freelance pon bley what..its been my dreamed job as well ;))

Oo pojie os eh..samala kte kne tgl..abg isham ada btn kt png smpi isnin dpn..sedey woo kne tgl..;p

azimah said...

haha.. sama ek? ops sy xtiru tau..
hmm sy pun xingat letak mana.. betul2 lupa.. puas dah selongkar laci.. selalu cam tu, time nak pkai time tu le hilang.. kalo xpakai tu, asyik nampak je kan.. haha~ gelakkan diri sindri..

owh~ tu la tringin sgt nak ada dslr.. nanti kalo dah 'ter'beli bleh le berguru dgn k.Izu kan.. hehe.. bleh tak lepas2 ni k.Izu wat entry pasal dslr k.Izu? mana la tau bleh wat guidance..

k.Izu ada cita2 nak jd photoG ek.. best best,sy suke.. pasni senang le adik2 xyah nak upah orang amik gambar kawen.. hehe..

a.Isham btn ke? patut le k.Izu xikut kan.. hehe slalunya k.Izu xpenah xikut kan.. ;D

MOMMAHOLICSURI said...

Akak baru singgah blog awak. Owh Arissa sangat comel!! :)

Adlina Husaini said...

ala imah, beli je cable cam baru ok..takyah susah hati dah.how kedah? add plan nak balik bulan 5 ni..
asal plan nak balik je ada client wat beauty apmt..kena dahulukan customer so terpaksa la tunda

bestnya kan tak keja..dok umah dgn anak and boleh ikut huby gi OS..uwaaaa

azimah said...

k.Nuril,
trima kasih.. welcome2.. nanti dtg la lagi =)

azimah said...

Ad,
camne Kedah? panas!! hari kami sampai je hujan.. the whole week panas je.. hehe, nak jalan2 pun xbrape syok, terasa bahang dia..

kabel baru? haha.. tu la kalo xjumpa jugak nanti br beli.. tapi kalo harga sama dengan card reader, baik beli CR balik, bleh guna macam2 size MC..

tu la, customer harus didahulukan.. baru masyuk.. hehe.. tapi kalo customer bleh arrange schedule ok je nak cuti kan..

Mrs. Ishamizu said...

Salam Ima..alahai akk pn tk khatam lg manual dslr mcm mn nk wat n3? hihi..akk br nk baca, ada je yg dtg mengacau..sbnrnya kene practice sll tiap2 hr..klu xpgg je dslr mulala lupe teknik apa yg kita baca tu..hihihi..

Btul tu, klu adik2 kawen tk pyh dh hire photoG..akk pn igt nk test skill masa adik kawen nti tp tataula hasilnya jd mcm mn nti sbb xkhatam2 lg ni..hihik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails