Friday, April 16, 2010

baby baby

mulut mungil si kecik ni dok sibuk sebut, ' baby baby'.. ajar sekali je pun hari Selasa baru ni sambil2 dok google gambar.. then dia xberenti dok sebut.. pantang nampak plastik diapers dia, sibuk je jari kecik tu dok tunjuk gambar baby.. mulut tu pun xbrenti bunyi.. mula2 memng la excited sebab Arissa sebut clearly, tapi tetiba macam rasa sesuatu.. ye lah, mana la tau kan, dia dapat 'detect' sesuatu on d way.. ;D

semalam, pergi klinik untuk cucuk 1 y.o, MMR.. kat klinik agak ramai babies.. apalagi dia pun dok tunjuk2 la.. 'Ma.. baby!' hehe.. Abang and I senyum2 sesama sendiri.. good job little girl.. now u can recognize the real baby.. bila masuk dalam jumpa misi, macam biasa la, misi dok sembang2 dengan dia and suddenly she saw a big poster of babies picture. apalagi, siap gelak2 dok cakap baby baby.. misi tu pun apalagi, dia pun cakap la,' haa Mak, xpaham2 lagi ke.. dia nak adik tu.. bleh dah ni.. awak mintak kat Mak adik tau'. hehe.. I tetiba termalu plak..

lepas sembang2,it's time untuk cucuk.. sangat kagum ok.. Arissa bertenang je masa misi nak cucuk n xsampai seminit dah siap cucuk.. dia xnangis pun! yay! buang karan je Mama suspen lebih2 awal tadi tu, sebab Arissa memang xsuke orang peluk/pegang kuat2.. tapi kali ni, dia rilex je.. maybe sebab misi tu dok layan dia sembang kot kan..

n bila keluar, Abah tanya la da cucuk ke belum, sebab Arissa xnangis pun.. hehe.. dia pun pelik.. bagi yang xtahu, first time Arissa kena cucuk, Abah la yang pegang dia sebab masa tu Mama tengah check up. tu je first n last time rasanya.. hehe.. dia kata kesian la tengok baby nangis.. xsanggup dah..

apa pun.. 'adik' Arissa tahun depan la tau.. sabar ye.. Mama nak 'cuti' tahun ni.. TAPI kalo 'ter'ada, terima je la kan dengan hati terbuka.. ;D enjoy sangat time preggy, tapi ngeri betul kalo teringat time nak bersalin.. so Mama/Ibu/Ummi semua, bila u all nak tambah sorang lagi?? hehe

2 comments:

headbart said...

A.S.A.P

:D

azimah said...

good luck Hana!!

eh, btw, kalo ko nak anak kite sebaya lagi, let me know k? haha.. bleh kite plan beranak sama2 ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails