Tuesday, April 27, 2010

nak minta pendapat, please..

salam kawan-kawan semua.
me nak minta tolong bagi pendapat sket bleh tak?
actually, i'm looking for a new blender. yang lama tu macam semput je, sometimes keluar cahaya n bau hangit (already stop using it. macam seram je).
so nak tanya, u all pakai blender brand apa ek? Mak suggest National sebab dia guna nak dekat 5 tahun, but still in good condition. tapi, kami da puas cari xjumpa pun. yang ada Panasonic, Philips, Elba etc..
.
.
.
.
.
n yang paling penting, price range below RM150. kalo plus minus RM10-20 bleh kawtim dengan tokey kedai. hehe. nak beli mahal-mahal pun fikir banyak kali juga, sebab bukannya pakai tiap-tiap hari pun~ maklumla, bukannya seorang chef yang berkaliber. haha.. please ye kawan2..
thank you so much!

9 comments:

makcikrehan said...

rasanya certain brg brand National skang dah jadi Panasonic. Baru-baruni makcik ganti kipas siling, nak cari brand national. tapi taukey kata skang brg letrik yg dulunya national ada yang dah tukar jadi panasonic. bukanla tukar brand, but sort of National hanya utk certain brg mcm WM, fridge etc. Dan certain brg pulak bear Panasonic brand. Ingat tak dulu NATIONAL, PANASONIC, TECHNIC di bawah satu group?

Mrs. Ishamizu said...

Smlm nk komen, ttibe lappie ni hang plak..ada byk virus daa..so smlmn scan with en Kapersky..:P

Nway ima, k.izu pki blender jenama biasa2 je, Phileo..konfem bwh rm100..:D n dh dkt 3thn akk guna, ok je tade masalah pn..dh la siap ada utk blender bubur bby,ala tk igt la nama dia tp yg container kecil tu.:D pisau dia tajam, bwg besar pn jd halus...tp kne ptg kecil2 sket la...klu tk bchhenta plak nk tgu smpi dia hancur btul..hehehe..

good luck!:)

azimah said...

MR,
oic. huh patut le berpeluh cari national xjumpa2.. 'rajin' bertanya le katakan.. hehe.. kalo camtu, senang la nak wat pilihan.. tq so much

azimah said...

k.Izu,
xjumpa le plak brand tu kat jj n k4.. pensonic, tecstar, kenwood jumpa la.. ok la kan kalo tahan sampai 3 thn dah.. ke tgk tuan yg guna gak? haha, sopan santun cam akak, semua brg confem elok.. kasar cam saya ni, brg mahal pun bleh lingkup.. huhu..

pasni nak tengok kt tempat lain plak.. hehe gigih sungguh nak cari blender je pun.. macam nak spent riban2 je dok survey.. hehe.. neway, tq ye

headbart said...

ya betul!

Guna Panasonic!

ash_honeyz said...

aku guna philips. Sangat bagus dan besar dan best! Haha. Kalo beli sendiri mau pikir 2/3 kali gakz coz mahal. Ianya adalah hadiah kahwin kami. Hehe. But within budget ko la kot. National mmg dah jadi panasonic. Mak aku guna microwave oven jenama National dah dkt 10thn. Dahla besar gile dan banyak function. Now dah tak jumpe Microwave Oven camtu. Skang either microwave atau oven jek. Takdek both. Kalau ade pon kecik dan tak bnyk function. OOpps, lari dari topik lakz..haha!

azimah said...

Hana: ko pakai Panasonic juga ye.. ;D

Nadiya: tu la.. aku pun rasa zaman mak mak kite yg ada National tu.. mmg le xjumpa dah zaman kite ni.. hehe.. aku ada tgk gak Philips tu, xpasti sama model dgn ko ke tak..

ada 3 model, satu yg mak je, satu mak+anak, satu lagi mak+anak+juice maker.. hehe.. lagi murah lagi bagos sebenarnya :D

L@n@ said...

to me guna panasonic .. dulu namanyer national la .. dah 4 tahun dah .. still ok ..

azimah said...

k.Lana,
oh ramai jg yg guna Panasonic ye.. hehe.. kalo 4 thn pn stil ok, nampaknya kena beli yg ni jugak la :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails