Thursday, May 6, 2010

sampai bila

hujung minggu ni, again, kami anak beranak akan balik SB. sebabnya Abang OS for the whole week next week. so, aktiviti berblogging n FB akan ber'cuti' juga. selalu memang macam tu. Abang OS, kami 2 beranak kena 'pos' balik SB.

mesti ada yang tanya, sampai bila nak jadi macam ni. dah ada rumah sendiri pun, apesal xduduk je time Abang OS. haha. jawapan utama adalah saya ni penakut pait. siang gagah lagi sebab ada je 2 3 jiran SAHM macam saya. kalo malam, semua dok dalam umah masing2 layan anak n suami. oh, xdapat ku bayangkan. waktu siang, kalo hujan lebat plus guruh/kilat, kami dua beranak akan berpeluk sakan. haha.

ada juga yang tanya, kenapa xikut je. well, gomen ni kan amalkan sikap jimat cermat aka kedekut ;D semua benda kena share, hotel room, even kereta untuk cut cost. kalo pangkat dah tinggi tu, xshare pun xpe. hehe. so nasib la, kalo time Abang dapat partner yang wife dia SAHM seperti saya, bleh le kami para isteri ni ikut (teringat time pergi Lumut dlu. turun hotel je jumpa kedai jual2 ikan/keropok kering. uhh heaven je). hehe. tapi tengok tempat gak la, kalo dok hutan ke xpun g tempat2 yang xmasyuk, saya pun xterasa nak ikut hehe demand betul. kang dok bilik je, boring jugak kan.

so sampai bila? hmm maybe sampai Arissa da masuk sekolah la kot. xkan nak bagi dia ponteng sekolah plak kan semata2 sebab Abah dia OS. hehe. so, i have 4-5 years nak biasakan diri duduk anak beranak kat rumah ni :D

2 comments:

mummy-aulia' said...

imah, sy pun sama..bile en.husband xde, anak beranak balik umah mak.hehe..penakut pait jugak alkesahnyer..nsb baik umah mak dekat je.. nnt kem slm kak ilah yer..dia xde blog ke?

azimah said...

Su,
ni kes umah mak dekat le jugak ni.. wat nye kat Kedah, mau terpaksa dok sorang2 jugak. hehe.

k.Ilah xde blog. opis dia block semua benda2 ni kecuali emel je.. haha FB dia ada la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails