Friday, July 2, 2010

pd

balik dari Kedah hari tu, Mak mertua, adik2 ipar n anak2 buah ikut datang. konvoi 2 kereta. bertolak dari Kedah, petang Sabtu. sampai rumah ngam2 bola baru start. hehe. Bapak mertua ku xikut sebab nak kena attend kenduri kawan2 dia. maklum le cuti sekolah kan. 

btw, anak2 buah tu actually anak kakak Abang. 3 org semuanya Amir (10 thn), Atirah (8 thn) n  Aqil  (5 thn) Mama dgn Abah diorang keje, plus diorang dah biasa berenggang. sebut plak nak pergi rumah Arissa, huh awal2 kami sampai lagi, hari2 dok tanya kami nak balik KL bila. sebab diorang nak ikut. haha. selalu kalo kami balik Kedah pun, bila time nak balik KL, Aqil  mesti wat drama swasta, nak ikut kami balik KL.

program hari Ahad ialah picnic kat PD. bawak bekal kata picnic kan. bawak nasik dgn lauk pauk. semangat betul. lama dah xpicnic. ni pun 2nd time Arissa pergi pantai. 1st time dlu masa kat Langkawi, tapi xsempat mandi pun. so kali ni, haa, balas dendam.


Arissa dah geram tgk pelampung n bola


eeyah.. test angkat jap


bestnya.. Abah cepat laa


eh apsal bola xbleh masuk lubang ni pun


da siap tukar baju


apa la dia wat tu


sebelum masuk dalam air


seronok main air

4 comments:

Huddy said...

Eh... Kite baru pegi pd last weekend... Adakah weekend yg sama....? :)

azimah fauzy said...

eh tak kot.. hehe.. ni time minggu ke2 cuti sekolah hari tu..
biasa le, selalu entry dok dlm draft je. time ni baru nak publish hehe..

headbart said...

okeh, Arissa sangat muke ko nih!

Sangat sudah rupa anak dara.
Maryam ni masih rupa baby.
Gigi tiga batang.
Satu besar, satu besar sikit, satu lambatnya nak kuar.
Jadi ada tiga batang gigi yang rupa macam2.

Arissa, cepat datang jumpa Maryam, ajak Maryam berjalan-jalan dan berlari-lari.
Ajak Maryam sembang jugak.
Aunty tak faham Maryam sembang apa.
Maryam banyak cakap tapi Aunty tak paham.

azimah fauzy said...

Hana,
haha.. tq. ayat ko sebijik cam ayah aku le. Arissa sama muka cam aku kecik2. tah besar nanti lain plak. Maryam pon dapat ko pnye lesung pipit kecik tu kan..

ok le tu naik gak 3btg dah. Arissa ni 4btg dr hari tu lagi. yg lain2 xnmpk nak tumbuh pun. haha.

tah bila le nak temukan bdk bedua nih. mesti comel je bila diorang dok sembang bhs baby. baru le betul.

tp aku perasan anak aku ni mcm kedekut sket la. kalo cousin dia pgg bear, dia pn sibuk nak pgg jugak. kalo org pgg buku, dia pun dtg nak amik. huhu. jgn nanti dia berebut dgn Maryam sudah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails