Wednesday, November 10, 2010

cerita berus gigi

tau tak (tak tau hehe) dalam masa 2 bulan ni saya dah tukar 3 berus gigi walaupun mereka masih dalam keadaan baik. huhu. sebabnya lepas 1minggu pakai, hidung saya ni dah dapat tangkap bau busuk kat berus gigi tu. terus xnak pakai dah. kalau pakai jugak. bau busuk tu akan lekat kat kepala otak ni, and of cos le saya akan muntah bila terkenang bau busuk tu. eeeee

 Abang memula tu 'angin' jugak la dengan bini dia ni kan. ada ke patut nak tukar berus gigi kerap-kerap. yang paling dia xbleh terima saya tuduh dia guna berus gigi saya. haha. kelakar kan 'penyakit' orang ngandung ni. 3 hari lepas baru je tukar berus gigi baru. tu pun dia siap pesan, amik berus gigi murah-murah je. kang 3 4 hari tukar lagi. hehe. rasanya pasni nak g Mydin la, beli berus gigi cap Mydin. beli sedozen terus. haha. jimat sket.

oh ada good news. saya dah xmuntah bila gosok gigi pagi-pagi. saya syak sebab ubat gigi yang saya guna. dulu saya guna Colgate, memamng wajib tiap-tiap pagi muntah hijau (sebab perut kosong). sekarang ni pakai ubat gigi Mu'min. dah ok dah. cuma kadang-kadang je muntah. hmm mesti ada bahan dalam Colgate  yang xada dalam Mu'min yang buatkan saya muntah kan? u all ada masalah ubat gigi tak?

10 comments:

headbart said...

Biasanya yg problem orang muntah lepas gosok gigi tuh memang sebab ubat gigi pun. Kan ada ubat gigi yg khas untuk preggo. Ubat gigi Pureen tak silap aku.

Haritu balik umah MIL, aku gune ubat gigi FIL, sensodyne, pun tak muntah. Tak silap aku, ubat gigi yg content ada berangin-angin yg senang buat muntah.

Owh, aku buat pe pun, masih muntah pagi. Jd bangun tidur dah takleh minum air terus. Kena terus mandi, dan muntah. dah siap, baru leh minum air. Kalau tak lagi teruk muntah.

Nadiya said...

haha..sian laki ko. jenuh nak bekalkan ko berus gigi baru. Aku takdek prob ngan ubat gigi. But my MIL pon kata selalunya colgate ni buat kita loya. So diorg rekemen Darlie. Pendek kata, ubat gigi lain okay kot kecuali Colgate.

azimah fauzy said...

Hana:
agaknye la kan. maybe sbb mint dia kuat. eh aku cek ubat gigi mu'min tu katanya 100% mint asli. hehe. tah ye tah tak kan.

btw, aku ada dpt free ubt gg pureen tu. xtry pn lg. nk nk gna time blk kg nnti. kecik je pn. hehe. nnti dh guna aku wat review :D

azimah fauzy said...

Nadiya:
oic. MIL ko pun alegic dgn Colgate gak. Darlie aku pnh try dlu. xtahan 'pedas' le plak. yg tu yg ori, xtau le plak kalo yg lain2 aku bleh gna.

aku ingat pas ni nk bukak muzium berus gg la. haha. tah brape btg aku gna smpai aku bersalin nnti. :D

Adlina Husaini said...

wah imah mengandung lg eh..tahniah ^_^ imah cuba la guna ubt gg utk ibu mengandung jenama pureen

Mrs. Ishamizu said...

hehe akk takde plak masalah berus / ubat gg..tp klu bley tu prefer sensodyn atau xylin fr cosway..tp quite mhl sket la..huhu..

haha btul3, beli yg mydin unye, byk, murah..bley tkr2 sll..:D

Mrs. Ishamizu said...

hehe akk takde plak masalah berus / ubat gg..tp klu bley tu prefer sensodyn atau xylin fr cosway..tp quite mhl sket la..huhu..

haha btul3, beli yg mydin unye, byk, murah..bley tkr2 sll..:D

azimah fauzy said...

Ad,
ak ah pregnant lg. hehe. tq.
ada dpt free ubt gg pureen tu. ingat nk guna time blk kg next week :D

azimah fauzy said...

k.Izu,
bestnya xde mslh dgn ubat gg. xde la pening a.Isham. hehe. tu la so far bleh tahan lg dgn mu'min tu. kalo xnak gak, bleh try sensodyne ke xylin tu. :D

Xylin said...

Good sharing my friend, I agree that Xylin Total Care mouth delivers an exclusive Deep Gleaning Micro-binding technology, literally binding to bacteria and other contaminated debris and removing it instantly from your teeth, gums and tongue. See my review at:
http://kidbuxblog.com/xylin-total-care-mouth/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails