Tuesday, January 18, 2011

up and down

hepi new year everybody! counted kan, sebab masih January :D

banyak benda dah ter'miss'. lately 'angin' xberapa nak elok la. ada satu hari tu, rasa nak berFB je. habis semua kawan-kawan FB ditegur. sembang bagai nak rak. kalo tak sembang pun, asyik main game je. currently dok layan cityville. hari lain, tiba-tiba rasa menyampah bila buka FB.,terus tutup. layan TV je sehari suntuk.

tau tak, saya tengok drama melayu pun meleleh air mata tau (walaupun pelakonnya keras macam kayu) . apa yang sedih xtau la. kalo tengok berita pun, kena part tayang orang susah ke, sakit dok terlantar pun meleleh gak air mata ni. isk, sensitif sungguh. 

bila datang mood rajin, asyik dok baca blog orang. dari satu blog ke satu blog. ketagih tau. tapi macam biasa la, tak pernah nak tinggalkan jejak ;D hampeh je.

ada hari rasa nak melekat je dengan en suami. asyik nak dok dekat dia je. amik bau busuk masham dia tu. sampaikan dia terasa annoyed. pernah tau dia sound, "Ima ni kenapa? Abang nak main tenet pun xsenang. Ima takut Abang tengah chatting dengan awek ke? " hah sampai camtu sekali dituduhnya.  oh pehliss! hakikatnya, bini awak ni nak manja-manja je la.

tak cukup dengan tu, bila datang 'angin' menyakat, haa Arissa la jadi mangsa. tengah budak kecik tu main syok-syok, Mama dia g jerit "eeee CICAK!". kelam kabut dia lari datang peluk Mama. haha. kadang tu, kalo Arissa mintak sesuatu, Mama dia ni wat derk je. sampai last skali Arissa bengang n jerit-jerit nak nangis. 

agaknya ni la dikatakan penangan pembawakan budak. mood asyik berubah. perangai pun kadang-kadang jadi pelik. layankan aje la hehe.

2 comments:

ishamizu said...

Salam Ima

Akk dh agk dh mst Ima tgh mood swing. hehe.

Tk ur time dear, byk2 berehat..biasala kn pregnant, akk pun sama wpon dh 6bln lebih..hehe.

Take care!

p.s Sakat Arissa dgn tkt kn dia cicak yg tk tahan tuh! hehe notty mama! :D

azimah fauzy said...

tengs k.Izu.. tu la pregnant kali ni banyak main dengan emosi. pening dibuatnya. :D

Arissa memang takut cicak. agaknya dia pelik, dlm banyak2 binatang, cicak bleh panjat dinding. haha. kalo dengar bunyi sebatu dah lari peluk sy. belum tgk lagi tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails