Friday, April 22, 2011

16 days to go

tu kalau ikut EDD la kan. macam Arissa dulu awal 3 hari dari tarikh EDD. kali ni xtau la kan. seronok bila tengok my friends semua dah gomol-gomol baby masing-masing. xkisahla anak first atau second, perasaan excited nak terima orang baru dalam keluarga tetap ada.


masing-masing dengan cerita bersalin tersendiri. Hana dah selamat melahirkan anak kedua, Zahra Feb lepas secara normal eventhough anak first through czer. Nadiya pun, dah selamat bersalin walaupun EDD dia in May. dia bersalinkan Adel at week 33, and yes dia adalah premature baby. tapi disebabkan semangat kuat both mommy and baby, alhamdulillah semuanya selamat. and latest k.Izu bersalinkan Zafri secara czer eventhough 2 anaknya sebelum ni bersalin normal.

and me? saya je yang masih menunggu hari. xtau lagi nasib kat LR macam mana. macam-macam  perasaan bermain kat kepala otak ni. walaupun anak kedua, perasaan takut tetap ada. harap-harap semuanya berjalan lancar. 

barang-barang baby dan beg hospital dah siap packing. tinggal baju-baju harian dan baju kerja Abang je lagi nak kemas. Ahad ni nak terus stay rumah Mak sampai bersalin dan habis pantang. dekat sket dengan hospital. plus nak biasakan Arissa dengan Tok dan Wan dia. maklumla, xpernah berenggang lagi. harap-harap saya xkena dok wad lama-lama la. even Arissa dah tak BF, tapi kami xpernah tak tidur sama. macam mana la nanti agaknya kan.

6 comments:

ishamizu said...

:) Insya Allah, u'll be fine dear. Hrp Ima bsalin normal..tp normal ke czer ke take it easy k..jgn tension nti BP naik mcm akk. hihi..

Dworry, Arissa will be fine with her Tok Mak n Tok as well..;)

Tk care k..tk lama je lg tuh. tk sbr nk tgk bby boy korg plak. :)

Nadiya Abdul Halim said...

Wah~ mesti excited gile dah...huhu. Semoga semuanya selamat mak mah.... Arissa dah besar, mesti dia ok nye ngan tok dia....

azimah fauzy said...

k.Izu: hehe sy ni mmg sng panic sket. tambah plakk bila dh tau keadaan nanti camne. tu yg banyak fikir tu neway tq ;D

azimah fauzy said...

Nadiya: semua rasa ada ni. hehe. rasa cam 1st time je. kira hari lg seksa tau sbb nak tunggu 'tanda'. hehe tq

Makbed said...

selamat bersalin. akak ada sebulan lagi.

azimah fauzy said...

tenkiu k.Liza.. haa, jg2 la.. tah kali ni baby nak keluar awal. hehe.. sy abis pantang k.Liza smbg plak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails