Tuesday, June 28, 2011

body clock

adik Faiq dah ada body clock sendiri tau. pukul 7am, time Abah siap-siap nak pergi kerja dia akan terjaga minum susu. sama macam kakak juga. then dua-dua akan sambung tidur sampai pukul 10am. 

currently adik Faiq akan senyum-senyum manja bila Mama and Tok panggil dia. especially waktu pagi. agaknya puas tidur kot. mood pun baik je ;D lepas mandi dan 'brunch', Faiq akan tidur lena dan terjaga every 2-3 hours untuk menyusu and tukar diaper. 

tapi, sharp pukul 4pm, dia akan bangun untuk mandi. tiap-tiap hari macam tu. kalau la baru tidur pukul 3++pm, dia tetap akan bangun time tu. mata bulat je. memang tak jalan la kalau paksa dia tidur pun.

lepas mandi je, mata dia terus jadi kuyu. hehe. lepas BF kenyang-kenyang, terus tidur. bising la macam mana pun, even buka TV kuat-kuat pun, dia tidur ralit sampai malam.

haa tepat je pukul 11.30pm, Faiq pun tunjuk aksi. mata dia sebulat-bulatnya ajak main. sekarang ni, kalau kita bercakap dengan dia, dia macam dah buat bunyi, seolah-olah sembang dengan kita balik. 

selalunya, pukul 2-3am baru la dia akan tidur balik. macam ni la tiap-tiap malam. Mama da serupa burung hantu. as usual, Abang akan 'blame' saya sebab suka berjaga time mengandung dulu. haha. bukannya sengaja pun kan. memang ibu mengandung akan mengalami masalah tidur malam kan ;D



kakak dah sampai London dah, adik Faiq mata bulat lagi ajak main

4 comments:

NoEn said...

comeljer kakak tdo..hihi
alya aku ajar dr baby lepas maghrib tdo..melekat sampai sekarang. maghrib jer ngamuk nk tdo..pg subuh2 dh bangun..

azimah fauzy said...

kakak dia tido ganas. suka ati dia je golek2. macam2 gaya dia hehe. cepat eh Alya tido, senang mak abah nak wat keje haha.

ishamizu said...

hihihi kakak dodoi adik smpi ttdo2 ke tu..come btul! Faiq jaga kul 11.30? alahai..siannya mama dia..nk ajk main ye? hihiklu mak akk sng je, time bb tdo, kita pon dsuro tdo..masalahnya ada 2 lg org ni mcm mn ye tak? hihi..

azimah fauzy said...

ak ah k.Izu, jenis berjaga malam gak ni hehe. dulu anak sorang bleh la kalo anak tido mak tido. skrg ni anak 2 ssh sket nak adjust.

kakak asyik main je. ptg plak br nak tido. bila kakak tido, adik plak bangun nak susu, sembang2. hehe. tu br 2.. kalo 3 cam akak, haa lagi mencabar kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails