Friday, June 17, 2011

mode: merdeka!

saya sudah merdeka selepas tamat tempoh berpantang 44 hari yang..... (please fill in the blank ;D) pada Rabu lepas. woohoo!

to be honest, overall berpantang kali ni tak sama macam berpantang masa anak first dulu. gara-gara melayan 'drama queen' sorang tu la~ tak terlayan. minggu pertama ok lagi sebab suami pun cuti. ada lagi nak melayan satu satu kerenah dia. masuk minggu ke-2 dan seterusnya, bila suami mula kerja, agak kelam kabut juga la. 

memang la Mak ada, tapi faham-faham je la, orang baru dapat adik, semua benda tak kena bagi dia. rasanya Arissa rasa 'terabai' kot bila Mama dok layan adik Faiq je. yang best tu, bila saya pegang Faiq, time tu la dia nak itu ini n datang menempek dekat saya. 2 3 hari pertama lepas balik dari hospital lagi la, Arissa langsung tak bagi saya BF Faiq. siap tolak kepala adik dia lagi. huhu. mencabar emosi betul. rasa macam tak terjaga je diri ni. ;D

apapun semuanya dah berakhir. bagi yang akan bersalin n berpantang buat kali pertama, 'enjoy' betul-betul time berpantang ni. sebabnya bila anak dah masuk 2 3 orang, tak rasa feel pantang sangat dah sebab buzy dok melayan kerenah anak. hehe.


day2: Arissa masih takut2 nak pegang adik


4 comments:

Squarecut Ring said...

best nye makmah! =D tu gambar tgk pandai je kakak tu jage si adik. =D rajin2 update keletah diorg eh. =D

azimah fauzy said...

hehe.. pandai le sangat. banyak kacau kot dr jaga~ bab update tu, kat FB lg cepat kot haha

headbart said...

suka!jealous tu sekejap jek. pasnih mesti sayang gila punyaaa.... konfem!

azimah fauzy said...

haha.. ye la. kalo time ngada2, mmg xsayang adik dah.. tp kalo ada org dtg umah, tau plak xbagi pegang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails