Friday, July 15, 2011

Faiq @ 2months old

Rabu lepas, 13hb pergi klinik untuk appoinment 2 bulan. 
berat adik dah naik dari 4.57kg ke 5.32kg. 
walaupun tak sampai 1kg, ok la kan ada juga peningkatan. ;D 
sementara nak tunggu turn, Faiq sempat tidur. 
BF sikit je terus tidur. hehe. 
time ni boleh la, dah besar macam kakak, huh xlarat nak kejar. 
klinik tu macam tempat main dia aje. 
kalau la en suami tak de, mau pengsan Mama tau. 
at the end of the day, Faiq dapat 'hadiah' dari nurse kat peha kanan.
Faiq nangis kejap je, maybe sebab terkejut. 
baby boy mana boleh nangis lama-lama kan. 
nanti tak hensem la =)



cubaan untuk senyum sebelum tidur


berjaya juga snap this pic esok paginya ;D





tips of the day:  
lepas Faiq kena injection, saya terus sapu vicks kat area kena inject tu, then urut-urut sikit supaya nanti ubat tu tak berketul di satu tempat. ini bertujuan untuk elak baby demam. alhamdulillah, time Arissa dulu pun saya amalkan dan baby pun tak pernah demam. alternative lain, boleh juga sapu pati bawang putih yang telah diketuk.  selamat mencuba ;D


4 comments:

NiNa said...

same la Mak Mah.. aku pun gune vicks gak..

azimah fauzy said...

hehe.. vicks lagi senang kan. tangan pun tak berbau bawang ;D

Ajan said...

Ohh.. My fatnin naik temp. Ble check mmg ade ketul kt tmpt kne inject last thursday. Mmg kalu bketul akn demam yer?

azimah fauzy said...

Ajan: ada stgh baby xtahan n demam. sebab ubat tu mcm terkumpul je kat situ. kalo kite sapu ubat sket, xde la obvious sgt ketul tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails