Friday, October 30, 2009

jangan tido lagiii!!!

haha.. rite now.. dok bertenet puas2.. sebab apa? esok malam da nak pindah.. ops.. malam ni, after maghrib.. ye.. kami akan berpindah di malam hari sebab siang lori suma da fully booked.. jangan ada jiran2 ingat kami lari coz xbayar sewa dah le.. haha.. seb baik dekat je umah baru tu.. kalo jauh, mau sampai subuh dok angkut barang2.. luckily kami da angkat setengah barang2 yang ringan n kecik2, so tomorrow just barang2 besar je la, washing machine, peti ais etc..

antara benda penting yg nak kena setel adalah astro n stremyx.. astro , abang da kol, tapi kena tunggu diorang kol balik untuk set appoinment bila bleh diorang pindahkan 'kuali' ke rumah baru.. masa kol operator tu cakap kalo kite cabut kuali tu sindri, diorang caj rm100 je utk pasang kat umah baru... tapi kalo diorang cabut n pasang, diorang caj rm150.. aiyaa.. tu pun berkira ka?? kannye umah flat nak panjat tinggi2.. umah atas tanah je pun.. hehe..

stremyx plak.. huhu.. ni yang sedey ni.. isnin ni orang tm datang potong line telefon.. dorang caj rm50 untuk pasang line baru.. hampeh tul.. then orang pasang strmyx plak akan setup new connection n will be charged around rm 30.. hmm.. duit lagi.. pandai diorang 'pow' orang yang nak pindah ye.. paling sedey, the whole process amik masa the whole week next week.. waa.. sangap den camni.. so minggu depan, kalo rasa sunyi sepi my fb, frenster n blog tu tau la nape ye.. hehe..

ok la.. got to go.. nak sambung kemas barang2 kat dapur plak.. nite..

2 comments:

ash_honeyz said...

waa~~bestnye dah pindah ke rumah sendiri...

selamat berkemas~!

HalfBlood Princess said...

Memang kopak naik umah baru ima..huhu..

Nway, slmt bpdah, kemas..jg keshatan gak..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails