Friday, February 27, 2009

exam PTD

sabtu baru nih i g exam PTD wat kat skolah sek. 9 shah alam... exam ni untuk orang yang ade cite2 besar nk keje gomen sbg pegawai tadbir diplomatik (i le tu.. hehe).

yang beshnye, 'orang tu' xstudy mende pon.. tapi ada hati nk amik exam.. kuikuikui.. wellll nak cari pengalaman... maklumle 1st time... pasni orang panggil exam tau le nak jawab ape kan.. malam sebelum tu study map je nak g skol tu.. haha.. bagoss betul!!

sampai pagi sabtu tu dalam kul 8.45am... sampai je kt venue exam, penjaga exam (err betul ker istilah ni??) explain pasal exam tu sket2 n kul 9 am stat 1st paper, section A : 45 minutes bab pengetahuan am malaysia.. haha.. kate soklan mcq haa apalagi.. yang mana xtau tu tembak je la kan.. hehe..

pastu break 1/2 jam kul 10.15am stat 2nd paper, essay bm.. huh.. lemah betul la bab nak mengarang ni.. dah le kna wat 300-500 words within 1 hour.. jenuh nk goreng ayat yang sesuai.. nak tambah bunga2 lagi.. hehe maklumla last wat esei bm pon masa 2003.. tu pon sbb kat uni dlu kna amik subjek bm.. da selesai paper tu, break 30 min kna ready untuk next paper lak.. guess what!! esei lagik.. tapi bi plak.. yang ni within 1 hour gak, 200-300 words..ntahle goreng ape.. yang pasti ati memang dok doa masa cepat abis.. sakit pinggang le dok kat krusi plastik tu... kannye nak demand.. lately memang asyik sakit pinggang kalo dok lelame.. kalo jalan lelame xpe plak hehe..(my asben slalu bising part ni) pastu break sampai kul 2pm..

next paper stat at 2.15pm.. mcq pasal math n logik.. huh.. hampeh tul.. soalan sket punya banyak pusing2.. memang pening la nak paham soalan.. dahle 45min gak.. xpuas ati betul.. masa pendek tapi soalan bleh wat orang berpinar bijik mata... last part stat kul 3.15pm.. yang ni pasal pemahaman.. alaa macam time skol dlu2.. dia bagi article soh kite baca n answer according to dat article.. 2 article bm 2 article bi.. jawab dalam masa 1/2 hour.. finally kul 4pm da selesai sumanya.. alhamdulillah...

sebelum balik penjaga exam tu tegur bab dress code.. dia kata xpatut la orang yang datang exam pakai selipar jepun n suar jeans.. ada gak yang pakai baju xde kolar.. ingat exam kat uni ker?? dengan rambut macam2 pesyennye.. ish2.. yang perempuan xde masalah sebab suma dah maklum kena pkai baju kurung kan.. yang lelaki tu.. mcm2 bajunye... kata nak keje gomen.. kena la ikut undang2 gomen kan.. maybe dorang ingat exam je pun.. kannye intebiu nak kena pkai kemas2..

so kesimpulannya (ceh.. cam wat esei lak :D) tu la my 1st experience g exam ptd.. hehe.. cam confem xlepas exam nih.. maklumla xstudy mende pon.. haha..

2 comments:

izuan murat said...

doa byk2, manatau rezeki anak..insya Allah dpt.:)Gud luck n tk care..

AZIMAH said...

insyaAllah amiiinn.. hehe.. sy xrasa cam dpt.. org kt kalo nk msk ptd banyak lg step dia.. tough gak la huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails