Friday, June 4, 2010

buah hati Mama

buah hati Mama

sayang budak bushuk masham ni
dah makin naughty
suka wat Mama pancit-sebab kena mengemas 5-6x





perkembangan terkini:
- tahu tunjuk mana hidung, telinga, pusat, gigi (sambil ketap gigi)

- kenal kasut - bila suruh amik kasut dia akan hulur kaki nak pakai kasut

- boleh sebut cicak, auww (meow)

- pandai tiru apa Mama buat - bila Mama sayang Abah, dia pun sibuk nak cium Abah juga. bila Mama picit shower foam time mandikan Arissa, dia pun sibuk nak picit n buat2 sabun kat badan. hehe

- pandai ajuk Mama n Abah gelak - buat gelak 'jahat' lagi

- waktu petang, bila Abah balik, pandai bising2 nak keluar rumah. nak main ball- dah pandai sepak bola (huhu. Abang, anak kita girl la, tau la Abang xsabar nak boy plak hehe)

- bila nampak kalendar gantung kat dinding, mulut dok sebut "B Ci"(ABC). sebab dia ingat sama dengan wallchart ABC dia la tu. 

- bila kita sebut "One", dia kata "Tu Yee", kalo sebut A, dia jawab "B Ci T G Eeeee" suka2 hati sebut berterabur *nangis*

- masa kat SB, bila panggil Wan, dia pun sebut "tu yee". klakar le awak ni. 

- tengok bear, dia panggil "Baby". penyalahgunaan berlaku hehe. tengok gambar dia sendiri kat laptop pun dia kata baby. hehe. 

-gigi 4batang. 2 atas, 2 bwh




6 comments:

Mrs. Ishamizu said...

*clap* clever Arissa..dh pndi ckp ek..cpt ckp.:)

keep it up, Arissa!

skylarkz05 said...

arissa dah sebut2 baby tu ade makne la tu. hahah XD ape lagi makmah. tingkatkan usaha! hehehe

headbart said...

Comel Arissa dah pandai cakappp!!!
:D

Maryam masih lack of vocab. Vocab dia cuma, "abababa" and "mamamamaaa". Semua orang dia panggil Mama...

Dia tengok gambar Baby, dia tunjuk diri sendiri.

Maryam pun suka kasut. Kenapa ekkk?

azimah said...

k.Izu,
thanks.. hehe.. harapnye kalo dia dah pandai cakap nanti, sy bleh paham le. hehe. baru syok nak bersembang kan. :D


*****
Yana,
eh, aku tunggu ko ada sorang dlu, baru le aku bagi adik kat Arissa.. baru adil. haha.. so cik Yana, cepat sket ye tukar tittle jadi Pn Yana :D


*****
Hana,
haha comel je dia panggil semua org mama.. Arissa ni pun, kalo dia rajin je dia panggil aku mama, kalo x, abah manjang.. geram aku tau..
hah, aku rasa aku tau le nape baby suka kasut. sebabnya, masa pregnantkan diorang, mak2 diorang ni suka pegi jalan2. tu yang menurun kat anak tu.. haha. tak pun, dlu2 suka beli kasut baru.. hehe (aku le tu) =D

Madam Robert said...

comel je.. :)

azimah said...

k.Hana,
thank you.. can't wait to see ur pan-asian baby :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails