Friday, June 4, 2010

Jumaat sudah

today is Friday. bagi yang bersekolah di Kedah, Kelantan dan Terengganu bleh bangun lewat sikit sebab xpayah pergi sekolah. hehe. bagi yang masih kena pergi sekolah hari ni, mesti liat je kan. hehe. dan bagi ibu2 sekelian, bersedia lah nak ber'perang' dengan anak2 di rumah. 

kami dulu pun macam tu jugak. bila cuti sekolah je, saya akan bertukar menjadi kakak yang garang. hehe. pagi2 buta dah bising dok 'kerah' adik2 tolong saya kemas rumah. faham2 je la kalo semua adik2 adalah lelaki. 1001 alasan diberi. semuanya disebabkan dok sibuk 'melangut' tengok kartun. last2 kakak dia ni jugak yang tension kena buat semua. :D sekarang ni masing2 dah besar. faham dah tugas masing2. tambah plak saya pun dah kawin. so, nak tak nak, antara diorang bertiga kena la jadi 'anak dara' Mak. hehe.

oh sikit punya panjang intro. sebenarnya, saya just nak bagitau yang saya akan bercuti lagi. hehe. jangan marah tau. asyik on off je blog ni kan. hehe. well, macam biasa le, time cuti sekolah je, kami ni wajib balik Kedah. plus nak balik tengok Wan jugak. insyaAllah, pagi Sabtu bertolak balik sana.

dan kalo balik kampung time2 macam ni, keadaan kat hiway/RnR dah dapat dibayangkan dah. confirm semua RnR akan sesak, tambah2 kalo RnR glamor macam Tapah, Sg Perak tu. confirm, nak 'terkucil' pun kena beratur. makan lagi la. confirm susah nak dapat tempat duduk. tapi, since da selalu sangat hadapi situasi macam ni, so apa yang kami buat masa balik kampung bulan 3 lepas adalah, since bertolak pagi-yang-tak-pagi sangat tu, kami breakfast siap2 kat kedai before naik hiway. isi minyak kereta siap2. make sure jajan n air mineral dibeli jugak. 

selalunya setiap 2jam perjalanan kami akan berhenti iaitu kat Tapah, Bkt Gantang n Gurun. jangan xtau, anak dara yang sorang ni dah pandai tunjuk perasaan boring tau. selalu kat rumah bebas bergerak kan. ni dok dalam kereta je. kalo dia tido xpe la. kalo x, semua benda dia nak capai, nak pergi dekat Abah la macam2. tu baru sorang tu. kalo 3 4 cam ne la kan. hehe. sebab tu, cousin Abang, anak 4org yang memang lasak, diorang suka jalan malam. dia kata senang, anak2 dia tido je sepanjang jalan. dia pun xpening kepala. haa.. baru teringat, agaknya, sebab tu la agaknya dulu time kami kecik2 Abah suka balik kampung malam2. sebab dia xnak pening kepala dengan kami le agaknya. haha.

ok semua, selamat bercuti bagi cikgu2 dan selamat berperang dgn anak bagi SAHM. hehe. bagi yang dah plan nak pergi bercuti tu, ingat, SAVE SOME SPACES untuk barang2 yang dishopping. haha. daa~

2 comments:

Mrs. Ishamizu said...

hehe suka pesanan last tu, save some space..ye mst..mst byk yg bley di borong di Kedah nuun kn..syoknya blk kg jauh2..akk tk pnh. kg belah mak/abah sekangkang kera je..mak n abh akk cam ada bau2 bacangla..sedara! tp yg peliknya bkn family arrange, friend arrange..kelako btul klu dgr mak/abh citer zmn2 derg bcinta dulu..:)

slmt plg ke kg..travel ngan ank kecik mmg kene benti sll Imah..mmg derg rse cpt bosan dok diam2 dlm keta..hehe.mcm lst raya ktrg blk KB, ya Allah tsiksa..smpi A.Sham kata nxt timr klu ada rezeki blk naik flight je..member serik! hihi

azimah said...

haha. sy pesan untuk k.Izu sebenarnya. jgn marah.. xde la. untuk sy juga. balik kg nak borong belacan, kopi, asam jawa utk Mak sy jugak. hehe.

dua2 mak ayah k.Izu org Muar ke.. comel je kan. mesti terkejut je bila cek2 rupanya sedara sindri. hehe. nasib anak dia xkawen dgn org Muar jugak kan. hehe.

balik KB dari Melaka makan masa jugak kan. baik naik flight je kalo blk 3 4hr. sehari suntuk dah hbs masa untuk travel kan. hehe, tapi rugi la xde kereta, mesti susah plak nak jln2. yg penting, xbleh nak shopping byk2. hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails