Saturday, February 20, 2010

cuti CNY... cont.


Isnin

lepas lunch, kami pun pack2 barang2 nak balik rumah sindri.. ops ada tambahan sket.. walaupun konon2 kami balik kampung, Abang tetap dengan aktiviti bola dia.. petang Sabtu n Ahad dia still pergi main bola kat padang kat rumah kami tu.. huhu..

jadi.. selepas 'babai' session, Abang pun meng'kona'kan stereng ke arah MidValley.. since jalan amat lengang, kami ikut jalan biasa from OU terus ikut Matric UIA.. hehe.. jalan da berubah gila2.. no more roundabout.. yang ada just flyover.. lalu UM then masuk Federal hiway ke MV.. jalan smooth je.. parking xjugak.. hehe.. agak penuh.. but within 15 min da dapat..

masuk dalam je, Abang pesan.. "hari ni kite window shoping je tau.. jangan ngada2 nak beli belah.. makan xpe.." haha.. me bantai gelak.. to be honest, mood shoping tu memang xde, memang suke jalan2 tengok orang, baju2, kasut2.. theraphy session!!! serius tak tipu.. rasa lega je bila dapat tengok pasaraya.. haha.. gilak budak nih.

kedai yang mana tokeynya Chinese suma tutup.. raya xabis lagi kot.. banyak tampal notis bukak 16/17 Feb.. tapi banyak juga Chinese hari tu.. raya kat shopping mall hehe.. kasi angpau sama itu supermarket.. hee

Arissa pun enjoy je dok dalam stroller dia.. tengok orang n sometimes dok bebel sorang2.. haa tu maknanya dia da ngantuk la tu.. tambah plak Mama n Abah dia dok 'bercinta 'je tolak dia.. hehe.. time ni la nak jalan pegang2 tangan, peluk2 lengan.. jalan rapat2.. mana la tau anak 5 nanti suami jalan kat depan, tinggal isteri jalan ramai2 dengan anak.. huhu.. tidakkk! jangan le jadi camtu..

da penat jalan, minum petang kat Dounkin Donut.. da kenyang masuk Carrefour beli barang dapur 2 3 benda.. hmm.. bukan nak mengata, some of barang2 kat situ cam mahal la compared to Giant.. mahal 5 6 posen laa.. so, berhati2 la bila membeli.. cek tanda harga n compare dengan harga other store.. pesanan ini dibawakan oleh... ah ngada2 le tu.. hehe..


susah betul nak suroh Arissa tengok camera..
suka tengok orang lalu lalang

hisap jari.. tanda2 ngantuk jugak tu..

see... no more Xtra shining..
thanks to Mummy Aisy


p/s: Ad, best la pakai FS tu.. hehe.. so sapa2 yang berkenan dengan FS nih, bleh la klik sini..

p/s2: Abang xmain bola petang Isnin tu.. yay! tapi petang Selasa dia main balik ;(

8 comments:

Adlina Husaini said...

wah bestnya..bertambah sorang lagi yg pueh hati ngan foundation stick tu :D bestkan..coverage full tapi ringan..add make up customer pun pakai yg tu, takdenya nak pakai brand mahal2 sebab dah ada pengganti yg jauhhhh lebih murah..besaq la mata anak, comeyyy :D add xberapa suka la window shoping sebab tak penah jadi window pun..tetap membeli juga haishhhh

headbart said...

Arissa Safiyya sangat cumel!!!
Dan sudah tinggi!
Maryam baru 6.3kg. Haha! Dan masih pakai most of baju newborn dia.


Letak la gambar ko n ur twin sis dengan anak-anak...

MEsti cumel2!!!!!!

azimah said...

Ad, biasa la tu.. kalo masuk pasaraya mmg confem nk membeli.. hari tu cuma control cun je..hehe..

mak mertua imah pesan kalo nak bagi mata anak bulat, time ngandung makan mata ikan.. haha.. imah xpenah wat pun coz xlalu nak makan mata ikan.. genetik tu.. =p

azimah said...

Hana,
anak aku pn br masuk 7kg.. kecik je.. dalam gambar nmpk besar.. sama la, baju 0-6 bln dia bleh pakai lagi.. hehe.. cekeding je..

gambar kami ber4?? nnti aku cek.. rsnya xde lagi kot.. kalo ada pun gambar ramai2 1family.. akan diusahakan.. ;D

Mrs. Ishamizu said...

Aalalaa comeynya Arissa n mama..;) Pegi MV eh, aisey aritu pon igt nk pegi jgk..klu gi tah2 tserempak kn..hehe..igtkn uol blk kedah..rupanya blk kg dkt je ye..:)

NWay, seronoknya reunion kt umah K>Syida tu..uol sume dkt sana so sng nk jmp kan..:)

wanshah said...

comelnye anak akak tu. arissa apa ek nama dia?.. cam nama anak buah saya plak. arissa damia. :-)

http://wanshah87.blogspot.com

azimah said...

k.Izu,
ak ah kami balik kg dekat je.. hehe.. cuti sekolah nanti baru balik kedah coz ada cousin kawen..

kt umah k.Syidah tu xramai pun datang sebenarnye.. ramai yg balik kampung.. kami2 yang kampung kl je ada.. hehe

Wanshah,
tq, nama dia Arissa Safiyya.. memang berkenan nama Damia jugak sebenarnya.. tapi kebetulan member da chop untuk anak dia ;D

wanshah said...

oo.. arissa safiyya pun sedap gak tu. ank buah saya tu kembar kak. sorang arissa damia. sorang lagi arissa dania. arissa tu anak first ke kak?..

http://wanshah87.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails